Trainingclub De Gouden Jachthoorn vzw

Jachthondenschool voor Retrievers - Lid van de KKUSH. nr 982
HomeKennismakingOnze School De retrievers DocumentenFoto'sLinksContact

Klasindeling

Puppy klasse:
Dit is waarschijnlijk de belangrijkste klas van allemaal! Vanaf 12 weken trachten we op een " hondvriendelijke" en ontspannen manier, eigenaar en hond laten kennis te maken met..te veel om op te noemen. 
Deze periode is zo belangrijk in het leven en de opvoeding van uw hond, dat u het zeker niet mag nalaten deze optimaal te benutten. Hier wordt het contact tussen u en uw hond gesmeed, maar u mag het ijzer niet koud laten worden! 
Daarom trachten we u van week tot week te vertellen wat je elke dag met je pup kan, mag en moet beleven. 
Op deze wijze zijn we er zeker van dat we u helpen problemen te voorkomen en vermijden de problemen achterna te hollen. 
Het kan gebeuren dat we bij een tas koffie u laten inleven in de hondse wereld van uw pup en misschien maken we wel eens een wandelingetje naar de markt in Zichem of lopen we ergens anders voor uw pup " de wijde wereld in". 
Een jachtlijntje, een fluitje en een puppy dummy behoren tot de benodigdheden die ten zeerste van pas komen bij de trainingen. Deze zijn vanzelfsprekend verkrijgbaar in onze winkel. 
Het is niet moeilijk om zich voor te stellen dat u met een aantal vragen zit omtrent uw pup. Wacht daarom niet en stel ze nu! 
Ook kan u zich laten verleiden tot het aanschaffen van de video " Een sleutel tot succes ", zeker een aanrader wanneer u zelf nog in uw "puppyschoenen" staat. 
Geniet en leer met volle teugen van de maanden in de puppyklasse, want deze periode komt nooit meer terug en is voorbij zonder dat u het weet! 

Gehoorzaamheidsklasse (+ 6 maanden) 
De elementaire gehoorzaamheid tot het verkrijgen van een hond waar "meer plezier als last aan is" staat hier op de voorgrond. 
Mensen die echter een gezonde ambitie koesteren om stappen te zetten in het jacht- en wedstrijdgebeuren kunnen via een overgangsproef, of door het behalen van behaalde wedstrijdresultaten, naar de "jacht - beginners overgaan ". 
Deze overgang zal echter constant getoetst worden aan de gestelde eisen en wanneer een bepaald minimum niveau niet kan aangehouden worden, kunnen de lesgevers in onderling overleg met de hoofdinstructeur iemand terug verwijzen naar de gehoorzaamheidsklasse. 

Diegenen die meestal zeer terecht blij zijn met, hun gehoorzame hond en wekelijks deze gehoorzaamheid willen onderhouden, trachten we op een aangepaste en creatieve manier op te vangen. 

Jacht: 
Hier wordt echt getraind naar de fundamentele eisen die op wedstrijden en jacht gesteld worden aan voorjager en hond. 
Men moet zich echter zeker niet verplicht voelen om aan wedstrijden deel te nemen, maar men zal wel een bepaald niveau moeten kunnen behalen en aanhouden dat voor iedereen aanvaardbaar is.


HomeKennismakingOnze School De retrievers DocumentenFoto'sLinksContact